Nyheter

För nyheter följ oss på Facebook och Instagram.

Öppettider jul och nyår
24-26 December Stängt
27-30 December 12-17
31 December 11-15
1 Januari Stängt

 

 

 

 

 

 


Efter en riktigt härlig helg i Dortmund på Inter Tabac delar vi nu en liten reseberättelse!


Torsdagen den 15e September slår klockan 20:00 och större delen av resesällskapet står ivrigt med väskorna vid dörren och väntar på stängning så vi kan lämna Sveriges framsida och bege oss söder ut. Omkring 20:30 kan vi äntligen börja rulla emot första stoppet som är den obligatoriska matpausen i Varberg där föraren byts ut. Efter detta tar det knappt 20 minuter innan halva resesällskapet ligger och drömmer om Preferidos och 50th Anniversary cigarrer i baksätet medan vi tappra krigare som håller oss vakna där fram diskuterar årets utställare på mässan och taggar till lite extra innan även vår VD somnar i passagerarstolen som han i efterhand vägrar erkänna och vaknar till vid gränsen i Malmö med frågan ”Är vi i Helsingborg, är vi vid färjan ännu?”…

Klockan slår 06:00 och vi närmar oss Dortmund för lite avslappning innan vi beger oss till staden ”Hagen” utanför Dortmund där vi bokat rum för helgen. Efter en uppfriskande dusch och självfallet en wiener schnitzel i restaurangen beger vi oss in till mässan där vi snabbt inser att vi inte kommer hinna få gjort mycket mer än att gå runt och hälsa på alla våra vänner i branschen under fredagen samt se Cigar Journals utdelning av Cigarr Trophy Awards.

Efter många timmars sömn är vi mer utvilade än på länge och vi börjar dagen med en rejäl frukost på hotellet innan vi beger oss in till mässan för vårt första möte för dagen, Padrón står först ut och som alltid tas man emot en med öppna armar och vi gratulerar de självklart till vinsten av ”Best Nicaraguan Cigar 2016” de vann kvällen innan. Ett mycket givande möte som präglades av både nya cigarrer och en uppfriskande rom för de som ville.

Näste man till rakning var då Big Ben med mycket härlig information om nyheter och kommande produkter, de kommer även komma in på nya områden i pipvärlden och som de otåliga nyfikna svenskar vi är så kunde vi såklart inte låta bli att förbereda en order på plats!

La Aurora var nästa och även där kom det mycket härlig information och flera nya cigarrer som kommer släppas allt eftersom, däribland en serie som i alla fall vi i personalen ser fram emot väldigt mycket efter att ha puffat de under ett trevligt möte som kombinerades med flera nya cigarrer som vi hoppas även kommer kittla era smaklökar.

Fler möten hölls självklart men informationen om dessa kommer senare…

Söndagen vaknade vi alla i lite olika skick, vissa kan ju inte tas som morgonmänniskor i detta resesällskap, men efter en stabil frukost för de flesta så var det dags för en lång härlig hemresa där kreativiteten på idéer och saker att göra i en bil nådde nya nivåer!

Håll er uppdaterade via vår facebooksida för mer löpande information om de hemliga mötena!

//JohanÖppettider påsk:
 

Långfredag: 11-20
Påskafton: 11-17
Påskdagen: Stängt
Glad Påsk!

 

Batch 2 – Nu även portion

Nu har Batch 2 kommit av Mellgren’s succesnus Melgren’s IPA Edition, och denna gången även som white portion!

Utöver att vi släppt den helt nya white portion som flög ut genom dörren igår på releasedagen har även lössnuset ändrats lite, smaker har flyttats fram och nikotinnivån har steppat upp sig något från tidigare!

Så äntligen efter intensivt samarbete mellan Master Blender Conny Andersson och Mellgren’s Fine Tobacco kan vi presentera ett eget snus vi kallar för Mellgren’s IPA Edition White portion!

Till detta snus har vi haft IPA (Indian Pale Ale) som förgrund i tillverkningen likt i lössnuset.

 

Connys kommentarer om batch 1:
Snuset är en skuren tobak vilket ger en renare tobakssmak i jämförelse med traditionellt mald tobak. Brazil, Mata Norte är den busiga lillebrodern till den kända Mata Fina-tobaken från Bahia i östra Brasilien. Mata Norte har Mata Finas sötma och chokladtoner, men också kaffe och rostade toner och högre nikotinhalt.

Soltorkad
Guatemala, närmare bestämt i Nueva Concepcion. I den sydvästra delen av Guatemala odlas en speciell tobak som lufttorkas i lador byggda av odlat eukalyptusträd. Inslagen av choklad, nöt och fruktighet, något exotiskt.

 

USA, Lancaster PA. Amishfolket odlar denna ekologiska tobak. Denna lufttorkade tobaken har läder och jordtoner och en bra nikotinhalt.

 

Sydafrika, denna tobak ger ryggrad åt tobaksblandningen. Smakrik och hög nikotinhalt. Jag brukar jämföra den med en hederlig Kinapuff.
Soltorkad

 


 

 

Öppettider under Jul & Nyår:

20 december: Kl 10-17
21 december: Kl 10-20
22 december: Kl 10-20
23 december: Kl 10-22
24 december: Kl 10-14
25-26 december: Stängt
27 december: Kl 13-17
28 december: Kl 11-20
29 december: Kl 11-20
30 december: Kl 10-21
31 december: Kl 10-17
Vi närmar oss jul!

 
Så nu hittar ni mängder av rolika julklappar både i butik och på webben! Däribland personalens egna favorit La Auroras training kit!
Training kit 

(Tryck på bilden för mer info)


Andra Leveransen är här!

Nu har vi äntligen fått vår andra leverans av La Aurora! däribland 2 cigarrer ur den nya Untamed serien!Untamed La Aurora Cigars är här!


Nu hittar ni snart La Aurora i vårt sortiment, vi kommer hålla en mindre release för våra medlemmar ikväll och imorgon kommer dem släppas i butiken och webshopen!

La Aurora är ett av de mest historiska cigarrproducenterna i Dominikanska Republiken med över 100 år bakom sig inom cigarrtilverkning, och är framförallt välkända för att ha haft den första cigarrfabriken i Dominikanska Republiken.

La Aurora


Freyja Cigars

Efter en riktigt trevlig releasefest igår så kan ni nu hitta Feyja i vår butik samt webshop!

Freyja Cigars

På plats i Falkenberg 21-22 Aug!

Kommande fredag och lördag finner ni oss på plats i Falkenberg på Falkenberg Öl & Whiskymässa, välkomna till vår monter!


FÖW


Nu laddar vi om med nyheter!

Efter en trevlig helg på Göteborgs Cigarrfestival full med provningar, cigarrer och härliga människor laddar vi om batterierna för ännu en härlig vecka med nyheter!

Denna gången både piptobak och cigarrer. Från Cornell & Diehl hittar ni nu både Night Train och Pirate Kake och i humidoren hittar ni ett urval från Rocky Patel's olika serier!

Självklart finns allt även på webbshopen.


 


Vi fortsätter fylla på i humidoren!

Denna gången med Gurkha, vi har fyllt på samtliga Joe Labero Edition samt fått in 2 nyheter!

Gurkha - Royal Challenge Maduro Robusto

Gurkha - Xtreme Grand Robusto

Gurkha


Nytt i humidoren!

Nu har vi 3 nyheter i humidoren,

Oliva - Serie V double Robusto

Winston Churchill - Lancaster

Winston Churchill - Spitfire


Nyheter 2 Nyheter i humidoren!


Vi är glada att presentera 2 nya cigarrer i humidoren, Montecristo - Media Corona & Sancho Panza - Non Plus!
jpeg jpeg


 

 

 

Lansering av vårt nya snus!


Denna helg, den 24-25 april kommer vi att presentera en mycket efterlängtad produkt.

Efter intensivt samarbete mellan Master Blender Conny Andersson och Mellgren’s Fine Tobacco kan vi presentera ett eget snus vi kallar för Mellgren’s IPA Edition.

Till detta snus har vi haft IPA (Indian Pale Ale) som förgrund i tillverkningen.

Conny har lång erfarenhet av tobak och ligger bland annat bakom Swedish Match Kardus och Islay Whisky Snus.

Under helgen kommer Conny att finnas i Mellgren’s monter på Öl & Whiskymässan i Göteborg där du inte bara kan köpa snuset utan också träffa och prata snus och tobak.

Snuset är en skuren tobak vilket ger en renare tobakssmak i jämförelse med traditionellt mald tobak.

Brazil, Mata Norte är den busiga lillebrodern till den kända Mata Fina tobaken från Bahia i östra Brasilien. Mata Norte har Mata Finas sötma och chokladtoner, men också kaffe och rostade toner och högre nikotinhalt.

Soltorkad

Guatemala, närmare bestämt i Nueva Concepcion. I den sydvästra delen av Guatemala odlas en speciell tobak som lufttorkas i lador byggda av odlat eukalyptusträd.

Inslagen av choklad, nöt och fruktighet, något exotiskt.

USA, Lancaster PA, Amishfolket odlar denna ekologiska tobak. Denna lufttorkade tobaken har läder och jordtoner och en bra nikotinhalt.

Sydafrika, denna tobak ger ryggrad åt tobaksblandningen. Smakrik och hög nikotinhalt. Jag brukar jämföra den med en hederlig Kinapuff.

Soltorkad

Denna första batch finns enbart som lössnus men om allt går efter planerna kommer den även som White Portion senare under året.

 

 

SnusNytt betalsätt i butiken och webshopen!

Nu har du möjlighet att betala både i butiken och webshopen direkt i telefonen via Swish!


I webshopen finns tyvärr ingen färdig lösning för Swish utan produktens namn samt antal skickas via kontaktformuläret tillsammans med:

  • För- och efternamn
  • Adress, postnummer samt ort
  • E-mailadress
  • telefonnummer

Swish logo

 

Gurkha Cigars!

Vi har utökat vårt sortiment och välkomnar Gurkha Cigars in i humidoren och upp på webben, vi har främst fokuserat på deras Cellar Reserve serie – Joe Labero Edition med några väl utvalda cigarrer från deras övriga sortiment.

 

 


Nu på lördag!

 

Nu på Lördag den 18e April kl 11-18 är du välkommen till en lite enklare mingeldag med oss.

Ta med din pipa och prova de nya sorterna vi fått in från G. L Pease och Cornell & Diehl.

Har du aldrig provat att röka pipa finns den enklare pipor från 70 kr så du kan prova på, alla nybörjare är ytterst välkomna!

Vi kommer även ha en liten blindprovnings tävling för de som vill prova sin kunskaper, gissa rätt tobakssort och vinn ett hemligt pris!
Nyheter i butik och webshop!

 

Vi går mot varmare tider och det betyder ju självklart att man skall unna sig en extra cigarr eller två och lagom till detta har vi fyllt upp lagret med nya humidorer! En del för första gången och andra i repris, humidorerna ligger redan uppe i webshopen!

 

Vi vill passa på att tacka all våra medlemmar som dök upp på vår medlemskväll i loungen förra fredagen där vi lanserade vårt nya sortiment av lagrade cigarrer, dessa cigarrer finns nu även uppe i vår webshop här på sidan tillsammans med alla fantastiska pipor vi har inne från Henrik Rydberg, piprökare eller ej spelar ingen roll, bara hantverket kan man sitta och njuta av i timmar!

 


Nu börjar det ta form!

 

Nu har vi äntligen börjat få form på vår webshop, beskrivningar börjar ta plats vid artiklarna och utbudet har expanderat med nya grooming produkter, nya cigarrer däribland de nya "Value" cigarrerna,  ännu mer piptobak från både Samuel Gawith, Dunhill och självklart samplepaket så man kan testa sig runt i piptobakens fantastiska värld!

Men ingen rök utan eld, Colibri finns nu även att köpa på vår webshop, tändare, klippare och tampers i fantastisk design man stolt kan lägga upp på bordet efter maten när man avnjuter ett rökverk med en kaffe från Slöinge Kafferosteri eller Da Matteo som ni självklart också hittar i vår webshop!

Men resan är lång till den perfekta webshopen, vi har bland Sveriges största utbud av tobaksprodukter och mer därtill med pipor, tillbehör, kaffe, rakartiklar och litteratur. Allt detta tar tid, men det är tid man med ett leende på läpparna lägger ner när vi redan får positiv respons av er kunder som börjat handla av oss.

Även hemsidan har börjat ta form med texter om historia, pip- och cigarrskola, bakgrundsfakta och mycket mer läsvärt som ger er möjlighet att komma närmre tobaken och vi hoppas det främjar den bilden vi vill ge er, att tobaken är ett komplement för avslappning och njutning, något som ger er lite extra energi under arbetsveckan och harmoni och lugn under helgens lediga dagar.

Har ni något ni saknar så tveka inte att kontakta oss via kontaktformuläret.

 

Ps. ni har väl inte missat att vår pipklubb Nancy Lee har fått en egen sida här? pipkväll nummer 3 är under plannering och kommer ske i mitten av April, håll er uppdaterade! 

Pipkväll nummer 2!

Efter riktigt härlig respons på vår förra pipkväll har vi redan satt ett datum för nästa! Den 21 mars 17:00-20:00 är ni piprökare extra välkomna till oss, även denna gången kommer vi hålla det öppet även för er som inte är medlemmar, allt ni behöver göra är att anmäla er via mejl till info@mellgrens.se eller direkt i butiken.

Pipkväll 


Internationella pipdagen

 

Vi hälsar alla välkommen till Mellgrens den 20 februari då vi firar den internationella pipdagen.

En dag då vi varvar ner och delar en lugn stund med våra vänner och våra pipor, samtidigt kommer vi att starta Mellgrens Pipklubb, en träffpunkt för pipintresserade.

20 februari, 16:00 – 21:00, du behöver inte vara loungemedlem för att komma men anmälan krävs då vi har ett begränsat antal platser, anmälan till info@mellgrens.se

Pipkväll


Ny Hemsida och ny webshop

 
Äntligen har vi glädjen att lansera vår nya hemsida och webshop.
Gå gärna igenom den och tyck till. Om du finner något som inte fungerar eller ser konstigt ut så skickar du med fördel ett email till johan.andreasson@mellgrens.se.
Vi har lagt ner ett stor arbete på att få en bra och informativ hemsida och under den närmaste tiden kommer den att fyllas ytterligare med bilder, texter och varor. 

 

Padron

I år är det 50 årsjubileum hos Padron Cigars och det firar man med att släppa två nya cigarrer.
Den ena av cigarrerna kommer att ingå i serien Family Reserve och har fått namnet Padron Family Reserve 50.
Cigarren är rullad på 10 årig vällagrad tobak och kommer att finnas i både Maduro och Natural
Storleken är på 54 x 5 och den levereras i boxar om tio cigarrer.
Cigarren ingår i det ordinarie sortimentet men kommer inte tillverkas i några stora kvantiteter.

Cigarren släpps i september för leverans till butiker världen över.

Mellgren’s var representerade i Miami vid firandet och fick med sig en liten mängd av cigarren hem.

Pris: 275 kr

 

The Hammer 

Den andra cigarren är unik och kommer i en mycket exklusiv humidor kallad ”The Hammer” innehållande 50 cigarrer.
Det kommer att tillverkas 500 stycken Humidorer och varje Humidor och cigarr är i löpnummer från 1-500.
Cigarren The Hammer kommer ha en storlek på 52 x 6 ½ inches och innehålla 10 årig tobak och har inte samma blend som Family Reserve 50.

Humidoren kommer att släppas i december 2014.

Priset är inte helt klart i skrivande stund men det ryktas om cirka 35 000 kronor per humidor.

 

Royal Danish Cigar

Tre nyheter från Royal Danish Cigarr kommer in inom kort.
Havanna Blend
100% Cuban seed filler.

Short Robusto 52 x 4, Pris 65 kronor

Grand Danois 60 x 6, Pris 105 kronor

Tredje nyheten är den prisbelönta Queens 1, Golden Swarowsky, Pris 650 kronor

 

Cornell & Diehl
Vi har utökat sortimentet med flertalet av produkter.