Därför är Gastric Sleeve en effektiv operation

Det är inte lätt att få bukt med en rejäl övervikt. Men som tur är finns det bra metoder som kan råda bot på kraftig övervikt. Gastric Sleeve är en fetmaoperation som har fått stor genomslagskraft som även är väldigt effektiv.

För personer som lider av kraftig övervikt och som inte klarar av att på egen hand minska i vikt är Gastric Sleeve ett bra alternativ. För att få göra en Gastric Sleeve behöver du vara myndig och ha ett BMI som är över 30. Du får heller inte ha någon allvarlig lungsjukdom, något sjukdomstillstånd i tarmkanalen eller ha några problem med hjärtat. En patient som gör en Gastric Sleeve ska komma ut friskare och därför är det inte vem som helst som kan genomgå den typen av operation.

Populär operation

Gastric Sleeve är något som har vuxit i popularitet och det är en fetmaoperation som tar bort en del av magsäcken, det är den vanligaste fetmaoperationen i Sverige. Operationen har visat sig ha god effekt på övervikt och det är en metod som är nyare än Gastriv bypass. Fördelen med Gastric Sleeve jämfört med Gastric bypass är att risken för inre bråck som sedan kan leda till tarmvred är minimal. Det beror på att när Gastric bypass görs kopplas en del av tunntarmen bort. Vilken fetmaoperation som är bäst görs i samråd med en kirurg. Kirurgen utgår ifrån dog och ditt hälsotillstånd och väljer den metoden som är mest lämplig för dig.

Ändra dina levnadsvanor

Efter operationen är det viktigt att äta bra mat. Eftersom 80 procent av magsäcken är borttagen är det bra att komplettera kosten med kosttillskott för att säkerställa att inga vitamin- eller mineralbrister uppstår. För att verkligen få bäst effekt av en Gastric Sleeve är det viktigt att leva ett hälsosamt liv efter operationen. Du behöver även anpassa dina levnadsvanor. Att äta sakta och tugga maten ordentligt är en sak. Det är även betydelsefullt att äta tre huvudmål om dagen samt 1–2 mellanmål. Om du ställer om dina vanor kan du få väldigt goda effekter av Gastric Sleeve operationen.